duminică, 30 august 2009

"Dancer in the dark"



Ieri am finalizat cel mai greu si poate cel mai frumos traseu de escalada pe care m-am dat pana acum. A fost o experienta deosebita, am invatat destule si consider ca sunt la inceput de drum, mai am mult de invatat.
Este o realizare pentru mine, nu neaparat din prisma gradului ci a experientei traite. In ultimul timp am mers aproape saptamanal, de multe ori am gasit traseul ud, cert este ca sunt multumit si recunoscator de ce am invatat si realizat.
E un traseu care te tine in priza, nu ai loc de odihna, abia ai posibilitatea sa bagi mana la magneziu intre miscari. Tin minte ca prima oara cand m-am dat pe el abia faceam miscare cu miscare, acum ajunsesem sa perfectionez fiecare miscare in sensul sa consum cat mai putina energie, asta este unul din secretele catararii.

8b+ a venit dupa doar cateva 8a+ catarate, (fara sa catar 8b) aparent am spune ca poate nu e normal, ca poate ca nu exista experienta necesara sa faci un asa salt, poate unii au dreptate insa eu am o parere un pic diferita, sunt mai optimist de fel si cred ca vor mai fi si la noi realizari mai serioase.

Pentru cineva care practica si boulder si escalada as spune ca acest traseu cotat 8b+ l-as putea compara ca efort depus cu un 8a de boulder, bineinteles cu mici diferente si mentiuni, cam asta am vazut ca e analiza facuta de mai multi, si cum in Romania sunt multi care au catarat destul de tare la boulder exista sperante ca o vor face si la escalada. Pentru mine asta ar fi urmatoarea provocare, sa pot face ceva mai tare si la escalada.

8 comentarii:

Kobe spunea...

Bravo tati, rabdarea, perseverenta si atitudinea rezolva multe din enigmele cataratului...

Nicolas spunea...

Bravo !

Anonim spunea...

bine maaaah:)

ioni

Cristi Trandafir spunea...

felicitari !! tocmai ti-am descoperit blogul si sigur o sa il vizitez mai des...spre sa gasesc cat mai multe vesti bune

Adi Margea spunea...

bine ma! :) bravo!

Adi Margea spunea...

Bine ma! :) bravo!


Adi Margea

Anonim spunea...

esti cel mai bazat

Cosmin Andron spunea...

BRAVO Claudiu! Tine-o tot asa!
C